GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN €50,-

 SPECIALTY COFFEE & PREMIUM TEA

WINKEL IN DEN HAAG

Giraffe Coffee Roasters

Het DNA van Giraffe Coffee Roasters is…. koffie. En niet zo maar koffie! Ze zoomen in op elk detail van de koffieketen waardoor ze je hun fascinatie voor top-koffie kunnen laten ervaren.
Giraffe Coffee is inmiddels uitgegroeid tot een solide bedrijf met een indrukwekkend klantenbestand in binnen- en buitenland en een grote schare fans.

Maar waarom zou je koffie willen gaan branden? Het aanbod is al overweldigend, dus wat heb je toe te voegen? 
Bijna 5 jaar na de start van Giraffe Coffee is duidelijk dat ze met hun branderij in Rotterdam het verschil hebben weten te maken.

Er wordt naar pareltjes gezocht in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Natuurlijk selecteren ze daarbij op basis smaak en meer in het bijzonder naar balans en complexiteit, maar soms kan het ook de elegantie zijn die aanspreekt. Ze brengen voor blends koffies bij elkaar waardoor ‘het geheel’ fascineert.

En toch opereren ze in een niche. Koffies die door ons worden aangeboden zijn allemaal van bijzonder hoog niveau en goedgekeurd door de beste koffieproevers ter wereld.
Dus waar steekt Giraffe zijn nek voor uit? Het zijn die koffies waar je telkens maar weer naar toe loopt op de cupping-tafel. De koffies waar we dat gevoel van kippenvel bij krijgen.

Naast prachtige origine koffie zijn ze ook trots op de blends. Wil je eens proeven hoe mooi dat kan zijn? Probeer dan zeker de eerste blend: “The Blend”. Koffie met een heerlijke romige zoete pure chocolade, een hint van citrus en hele ‘cleane’ smaak zonder bitters. Het is een koffie die je hele dag zou willen drinken. Hij heeft ook iets ongrijpbaars waardoor je er altijd een tweede kopje van wilt.
Of kies voor een single origine koffie. Dit zijn koffies van een enkele plantage binnen een bepaald land. Voor Giraffe moeten ze een eigen karakter hebben. Dat zijn de onverwachte tonen van cassis of tomaat – zoals in Kenia, de kick-ass complexiteit in een Yirgacheffe, of de elegantie van Guatemala…

Giraffe selecteert koffie op smaak maar niet op keurmerk. Ze kiezen voor bewust geproduceerde koffie. Koffie die is geteeld met respect voor de natuur maar ook de mensen die de koffie telen, plukken en verwerken. Voor Giraffe is koffie ‘geen handel in eerlijkheid’, logo’s of certificaten. Eerlijke koffie vloeit voort uit het streven naar hoge kwaliteit, exacte traceerbaarheid en kennis van arbeidsomstandigheden.