GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN €50,-

 SPECIALTY COFFEE & PREMIUM TEA

WINKEL IN DEN HAAG

Thee

Het ontstaan van thee:

Thee is wereldwijd een van de populairste dranken. Van oorsprong komt thee uit China. Over het ontstaan van thee bestaat nogal wat onduidelijkheid. Niemand claimt het echte verhaal te kennen en er bestaan dan ook nogal wat legendes. De meest bekende legende vertelt dat de bladeren van de theestruik in een pan met heet water vielen waarna er een aangename geur verspreid werd. Dit zorgde ervoor dat Shennong, een Chinese man die onder andere beschouwd werd als de uitvinder van de landbouw, het kokende water opdronk. Het bleek erg lekker te smaken waarna een nieuwe drank ‘geboren’ was.

Wat is thee?

De uitspraak ‘less is more…’ is erg toepasselijk op thee. Neem gekookt water, voeg hier wat gedroogde bladeren van de plant Camellia Sinensis aan toe en je hebt thee. Er zijn ontzettend veel soorten thee, maar er zijn slechts vier soorten ‘echte’ thee: zwarte thee, groene thee, oolong thee en witte thee. Deze vier soorten hebben twee belangrijke zaken gemeen: ze zijn afkomstig van de Camellia Sinensis en bevatten stoffen die goed zijn voor de gezondheid zoals anti-oxidanten en polyfenolen. Andere soorten zoals rooibos, kamille en munt lijken op thee maar zijn het niet.

Onze theesoorten

Op zoek naar de lekkerste en beste losse thee? Dan bent u bij Kali Tengah altijd aan het goede adres. Ons assortiment is afgestemd op uw behoefte; wij hebben voor iedereen een speciale theesoort. Want, ieder mens is anders en heeft een andere smaak. Bij ons krijgt u dus een theesoort op maat…

Ons assortiment bestaat uit de volgende theesoorten:
Zwarte thee: o.a. Darjeeling, Assam, Ceylon, Lapsang Souchon, Pu-Erh
Groene thee: o.a. Sencha, Bancha, Darjeeling, Gunpowder, Jasmijn
Oolong thee: o.a. Tung Ting, Tin Kuan Yin, Da Hong Pao
Witte thee: o.a. Yin Zhen, Pai Mu Tan
Thee melanges: o.a. Earl Grey, Green Lemon Sencha, White Almond Citrus
Rooibos: o.a. Naturel, Lemon, Appel Kaneel, groene Rooibos
Kruiden: o.a. Kaneel, Pepermunt, Kamille, Brandnetel

Zetwijze:

Om optimaal te genieten van onze theesoorten is het belangrijk om een bepaalde zetwijze aan te houden. Hierdoor blijft de smaak optimaal en gaan er geen belangrijke stoffen verloren.

Ons advies verschilt per theesoort:
Witte thee: 70 C  2-4 min
Groene thee: 80 C  2-4 min
Oolong thee: 95 C  3-5 min
Zwarte thee: 95 C  2-5 min
Kruiden: 95 C  4-8 min
Rooibos: 95 C  3-5 min