GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN €50,-

 SPECIALTY COFFEE & PREMIUM TEA

WINKEL IN DEN HAAG

Koffie

Het ontstaan van koffie

Koffie is een bijzondere drank met een onbekende afkomst. Er dien veel verhalen de ronde over het ontstaan van de koffie, maar niemand kan het werkelijke verhaal bevestigen. Koffie werd eerst gebruikt op medisch advies maar werd later al snel gemeengoed. Men kreeg al snel door dat koffie niet alleen vermoeidheid en slaperigheid verdrijft maar dat het ook erg lekker smaakt. Koffie verspreide zich vanuit Arabie langzaam door de kolonisten en missionarissen over de wereld en is nu, vandaag de dag, na petroleum het belangrijkste handelsproduct te wereld.

Wat is koffie?

Koffie is een warme drank die gezet wordt uit gemalen koffiebonen. De koffieboon is een volgroeid zaadje van de kers van de koffieplant. Na het drogen worden de bonen gebrand. Er zijn verschillende gradaties van branding die zorgen voor de sterkte van de koffieboon en dus invloed hebben op de smaak van de koffie. Aangezien iedereen zijn eigen voorkeur heeft zijn er diverse koffiebonen te verkrijgen. De gemalen koffieboon wordt uiteindelijke gebruikt om koffie van te maken.

Zetwijze

Het zetten van koffie is in de loop van de jaren veranderd. Er zijn steeds meer mogelijkheden bijgekomen. Zo kan je koffie zetten van de ‘oude vertrouwde’ filter maar dat is pas het begin. Oploskoffie, koude koffie, koffiepads en capsules, cafetiere, perculator…. je ziet door de bomen het bos niet meer. Onze filosofie: een echte goede kop koffie is met de hand en veel liefde gezet. Kom naar de winkel en wij informeren u graag over de verschillende zetwijzen.