GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN €50,-

 SPECIALTY COFFEE & PREMIUM TEA

WINKEL IN DEN HAAG

Morimoto’s biologische theeplantage
Kyushu, Miyazaki

De biologische theeplantage van de Morimoto’s ligt op het meest zuidelijke van de 4 grote eilanden van Japan, Kyushu, niet ver van de stad Miyazaki in de gelijknamige provincie.

De geschiedenis van de Morimoto groene thee begon toen een jong stel, Haruyo en Shigeru Morimoto, hun bedrijf startte met slechts een kleine thee tuin. Na verloop van tijd ontwikkelde de Morimoto’s zich tot een perfect team, hun ervaring in het verbouwen van thee groeide en zo groeide ook het bedrijf mee. Tegenwoordig bestaat de plantage uit 12 kleine thee percelen en hebben ze een eigen productie hal gebouwd, die ze voornamelijk zelf beheren. Soms, tijdens het oogst seizoen, worden ze geholpen door bevriende theeplukkers en door hun twee dochters.

Eén van de karakteristieken van de Morimoto’s is de cultivering van zeven verschillende variëteiten theeplanten: Yabukita, Kanaya Midori, Oku Midori, Oku Yutaka, Minami Sayaka, Saki Midori en de Assamica hybride Benifuki. Zoveel variëteiten is het fundament voor blenden van verschillende struiken, om zo verschillende nuances aan te kunnen brengen in de thee die je uiteindelijk drinkt.

De vele variëteiten aan theestruiken laten ook een concept zien dat goed past bij de Morimoto’s. Naast de verschillende nuances in smaak, laat het ook verschillende karakteristieken zien in hoe ze reageren op klimaatverandering en aantastingen door plantenziektes of insecten. Als een variëteit daar last van heeft, betekent dat niet dat andere variëteiten ook beschadiging oplopen en zodoende niet de volledige oogst verloren hoeft te gaan. De verschillende variëteiten laat zo ook de voorkeur aan diversiteit bij de Morimoto’s zien.

Het feit dat de Morimoto’s zo bezig zijn met diversiteit is niet eens echt ontypisch bij Japanse biologische boeren. Ze produceren geen biolosche thee in de hoop op hogere winst of een betere afzetmarkt, maar ze zien het als een doel om natuurlijke thee te produceren in een omgeving die zich karakteriseert als ecologisch evenwichtig.

 

GROENE THEE VAN DE MORIMOTO’S