GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN €50,-
 SPECIALTY COFFEE & PREMIUM TEA
WINKEL IN DEN HAAG

Marou, Faiseurs de Chocolat

Marou is het geesteskind van twee Fransen die Vietnam als ’thuis’ zien. Vincent Mourou en Samuel Maruta, ze kwamen elkaar tegen tijdens een trip door de Vietnamese Jungle in 2010. Vincent kwam uit de reclame en Samuel was bankier, maar al snel besloten ze om ‘ervoor te gaan’.

Nadat ze ‘Cacao plantation’ hadden gegoogled vertrokken ze naar een cacao plantage in de Ba Ria provincie zonder adres. Op de pont terug naar Saigon beloofde ze elkaar een bedrijf te starten die ‘Marou, Faiseurs de Chocolat’ zou gaan heten. Gewapend met een blender, oven en bakvormen gingen ze aan de slag in Samuel’s keuken. 

Cacao wordt al sinds de 19de eeuw verbouwd in Vietnam, maar is een beetje in de verbetenheid geraakt tijdens de oorlog. Het laatste decennium is het weer herontdekt. Vandaag de dag worden de repen van Marou nog steeds aan de rand van de stad gemaakt die Vincent en Samuel als hun ’thuis’ zien.

Samuel en Vinent blijven vertrouwen op een hecht netwerk van kleine boeren waar ze de beste cacaobonen van kopen. Een zak per keer tegen een premium prijs. Marou roostert deze cacao langzaam en op relatief lage temperatuur waardoor je het verschil per reep duidelijk kan proeven door de verschillen in terroir per provincie.

Marou was een van de eerste ‘Bean to Bar’ chocolade bedrijven in Azië en een van eerste ter wereld die de chocola maakt in de regio waar de cacao groeit. Wat begon als een droom van twee Fransen is uitgegroeid tot een merk van pure chocola volledig gemaakt van Vietnam’s beste ingrediënten.